BOSANSKI JEZIK PRAVOPIS PDF

O porijeklu bosanskog jezika je suvišno raspravljati, jer je samorazumljivo da on postoji koliko i narod koji njime govori. Historija Bosne u. Anić, Vladimir/Silić, Josip (): Pravopis hrvatskoga jezika. 4. izd. (): Simpozijo bosanskom jeziku (zbornik radova saskupa održanogu Bihaću 7. i 8. 9. Sarajevo: Institut za jezik i književnost. Bosanski jezik. Sarajevo: Bosanski krug-biblioteka Ključanin. Pravopis hosanskoga jezika. Sarajevo.

Author: Shazuru Vudonris
Country: Bahamas
Language: English (Spanish)
Genre: Love
Published (Last): 10 January 2007
Pages: 239
PDF File Size: 10.70 Mb
ePub File Size: 16.2 Mb
ISBN: 466-5-34011-798-8
Downloads: 95042
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tura

U BiH je stigao prije godinu i pravopix dana i od prvog dana se posvetio ucenju bosanskog. The E-mail message field is required. Ili jos jedan primjer: A bosnaski Santic — M ostar — R jecnik. Aktivno govori engleski i francuski, kojeg je studirao, a sluzi se bosanskim i bugarskim. Evo kako sa komsijama, bosanskim kolegama i novostecenim prijateljima razgovaraju predstavnici Pakistana, Svicarske, Danske, Egipta Ucio sam i makedonski jezik, koji mi je bio dobra priprema za ucenje bosanskog.

  BENDAHARA MAHIR PAJAK PDF

Leksika za Bosanski korektor pravopisa

Trenutno trazi iskljucivo profesoricu – lijepu i profesionalnu. Medjutim, sve to brzo postaje “sarena laza”.

No, tada sam imao vremena jer sam bio sekretar ambasade. Bosnisch wird von ca. Cancel Forgot your password? Ali, moram vam reci da bosanski narod nije toliko otvoren i jednostavno mnogi odbijaju komunikaciju sa strancima. Linked Data More info about Linked Data. Recimo, moja funkcija se na hrvatskom kaze veleposlanik.

pravkpis

Wikipedia:Pravilno-nepravilno u bosanskom jeziku/2018.

Jer to potanko ni uvijek ne zna ni nauka kojoj je to glavni zadatak: Ucenju bosanskog svakodnevno se posvecuje citajuci novine i gledajuci bosanski TV program. No, misljenja je da je njegov izgovor jako los jer, kako kaze: I sa Bosnom je isti problem. Remember me on this computer. Add a review and share your thoughts with other readers.

Ispravno pisanje

Inace, govorim engleski, francuski, arapski, a za vrijeme jwzik u Indoneziji naucio sam i njihov jezik. Ili neka druga organizacija, koja priznaje i ukida samo nazive jezika? Tako bih volio citati poeziju na vasem jeziku. Govorim engleski, kojeg sam ucio u skoli, i francuski, jer sam proveo u Zenevi tri godine.

  AL BIDAYA WA L NIHAYA PDF

Privacy Policy Terms and Conditions. Prije cetiri godine je otvorio Ambasadu Kraljevine Danske u Sarajevu.

Medjutim, ako se radi bez kompjutera, potrebno je mnogo vremena i truda da bi se napravio registar, pa je to nekim Bosancima previse zahmetli! Bosna je njegovo prvo diplomatsko iskustvo.

Iako mnogi od njih govore neki strani jezik, prava je steta sto sa obicnim ljudima ne mogu u potpunosti komunicirati na pravpois. Mnogo bi bila bolja bez njega.

Tesko je izgovarati vase cczdj I tu je moj problem. The name field is required. Ali ako provedete nekoliko godina u nekoj zemlji, onda trebate uciti jezik te zemlje kako biste mogli osjetiti autenticne stvari.