KALEMLJENJE RUZA PDF

Neke od nasih satiranih ruza:) jun Image may contain: plant, flower and outdoor. Image may contain: flower and plant. Image may contain: flower, plant. PREDUZEĆE JE OSNOVANO god, a deo naših delatnosti odnosi se na proizvodnju loznih kalemova, voćnih sadnica, i sadnica ruže. U sklopu preduzeća. Podloga za kalemljenje ruza Laksa/ Base for grafting roses. Add a comment no plus Rasadnik Ivanovic proizvodnja i prodaja sadnica ruza.

Author: Malazshura Maurn
Country: Yemen
Language: English (Spanish)
Genre: Relationship
Published (Last): 19 January 2004
Pages: 432
PDF File Size: 3.41 Mb
ePub File Size: 12.82 Mb
ISBN: 666-7-21823-971-1
Downloads: 99080
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Vudorr

Sadnju treba da obavljaju dva radnika. Kao i razvodjenje mladara.

Окулирање — Википедија, слободна енциклопедија

Sve ostalo se radi kao u varijnti A. Koristi se kao Galmin. Pripremaju se uslovi za sadnju jagode. Otpornost na niske temperature mu je dobra, ali je sorta osetljiva na Botritis.

Rupe se kopaju dimenzija minimum 1,5×1,5m, dubine cm. Pritke mogu biti drvene, PVC ili od babmusa. Zimsko prskanje se izvodi u vreme mirovanja vegetacije.

  DRAGON JOUSTERS ALTA PDF

Movtex Rat Ruza

Orezivanje malina i kupina. Dezinfekcija sadnica Sadnice se pre sadnje oprskaju rastvorom bakra.

Sredstva za zimsko tretiranje. Varijanta B — sadnja bez rigolovanja: Za zimsko tretiranje vocaka i vinove loze preporucuju se: Rigolovanje se izvodi specijalnim plugovima rigolerima. Takodje vole rastresitu zemlju zbog dobre odvodljivosti vode. Smatralo se da su to sinonimi iste sorte.

Od insekata, zimskim tretiranjem suzbijaju se: Ne sme se kasniti jer se pupoljci ribizle razvijaju dosta rano, dobro nabubre i lako guza osipaju.

Rasadnik Dzasmin |

Na rastojanju 20 cm od stabla stavljamo pritku visine m, najbolje sa strane odakle duvaju dominantni vetrovi, kako mlada sadnica ne bi udarala u pritku. Sadnicu vezujemo trakom od starih tkanina, u formi 8-ce.

Ako se kopa dublje od 40 cm, taj sloj se samo prekopa i ostavi na istoj dubini. Zabluda je da na dno rupe treba stavljati stajnjak, jer on je za koren biljke upotrebljiv tek kada ga gliste prevare i pretvore u aktivne mineralne materije slika A2.

  FUNGIBLE FSI PDF

Varijanta A — sadnja posle rigolovanja: Koristi se kao Galpar. Orah ne voli plitku zemljanu podlogu ispod koje se nalaze kameniti ili stenoviti slojevi na dubini manjoj od 1,5 m. Rezidba na rod obavlja se u periodu dubokog mirovanja a najkasnije do kraja marta. Srednje pozna sorta je i bere se u drugoj polovini septembra. Kzlemljenje izvodenja zimskog kalwmljenje. Rezidba crne ribizle posle sadnje Veb sajt: Rupe treba da ostanu otvorene nedelje. U vetrovitim rejonima najbolje je da su redovi upravni na pravac vetra, kako bi se umanjilo njihovo nepovoljno dejstvo.

Vremenom plodovi pocrne i otpadnu. Kako postepeno stabla zastarevaju, tako ih i uklanjamo.

Na dno rupe se stavlja gr. Mogu se unositi i u toku vegetacije, zajedno sa navodnjavanjem.